La futura seu de la Simfònica comptarà amb 2 milions d’euros que aportarà la Fundació Kühne

Armengol ha assistit a la signatura d’un conveni per part de la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, i Klaus-Michael Kühne, president de la fundació que du el seu mateix nom

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha assistit avui a la signatura d’un conveni per part de la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, i presidenta de la Fundació Orquestra Simfònica (FOSIB), Pilar Costa, i Klaus-Michael Kühne, president de la fundació que du el seu mateix nom. Aquest acord estableix la donació de 2 milions d’euros a la FOSIB, que aniran destinats a finançar la construcció de la futura seu de l’Orquestra Simfònica, un projecte conegut com la «Caixa de Música».

Costa ha celebrat l’acord, que suposa “tirar endavant un gran projecte emblemàtic i prioritari per al Govern de les Illes Balears” i ha agraït la seva implicació, ja que “permet que la Caixa de Música sigui una realitat després de tant de temps d’esperar la construcció d’aquest projecte estratègic”. En aquest sentit, Costa ha recalcat que l’OSIB ha celebrat els seus 30 anys de vida, i que, després de fer-li entrega de la Medalla d’Or de la CAIB, “a la fi es tanca el cercle de celebració” amb la posada a punt de la construcció de la seva futura seu.

Per part seva, Kühne ha explicat que els objectius d’aquest conveni són, entre d’altres, fer arribar els concerts de la Simfònica a un públic més ampli i potenciar la vida cultural de l’illa.

El projecte

L’edifici de la Caixa de Música estarà situat al carrer de Brotad de Palma, en un solar cedit per l’Ajuntament. Comptarà amb tres blocs diferenciats: una nau central amb una sala principal per a les actuacions de l’orquestra, una nau lateral per a la zona d’assaig i estudi dels músics i camerinos, i una tercera nau en què hi haurà la zona d’administració i arxiu.

La construcció de la Caixa de Música suposarà per a l’Orquestra Simfònica disposar per fi d’una seu estable, adequada a la seva activitat diària, tant artística com administrativa i escènica. Actualment, no tenir una seu estable implica per a la FOSIB una despesa anual en concepte de lloguers i assegurances de devers 400.000 euros.

Finançament

Aquest conveni suposa una ampliació de la col·laboració publicoprivada en la construcció d’aquest equipament cultural. La Caixa de Música té un pressupost de 10,5 milions d’euros, dels quals 4 milions provenen de fons privats: 2 milions a través de Fundatur i 2 milions a través del conveni signat avui.

El Govern hi aporta 6 milions provinents dels fons recaptats amb l’Impost de Turisme Sostenible: 1 milió prové de l’anualitat del 2016 i els 5 milions restants de l’anualitat de l’any 2019. Cal especificar que aquests 6 milions estaran cofinançats al 50 per cent amb els fons europeus FEDER i que, per tant, allò que aporta el Govern es reduirà a la meitat, amb un import global de 3 milions. També cal recordar que en un prinicipi l’import que s’hi havia de destinar a càrrec de l’ITS del 2019 era de 7 milions d’euros, però aquesta xifra s’ha rebaixat per tal que 2 milions siguin per fer front a despeses sobrevingudes a causa de la pandèmia de la COVID-19. Els 608.738 euros restants provenen del pressupost de la FOSIB per al 2020.

Pel que fa a la Fundació Kühne, es creà l’any 1976 i dona suport a projectes d’educació, formació, recerca i ciència en els camps del transport i la logística, així com també en medicina i cultura. Col·labora amb sales de concerts, festivals musicals, com el de Salzbug o el de Lucerna, i formacions, com la Filharmònica d’Hamburg.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.