Scroll Top

L’Orquestra Simfònica Illes Balears oferirà 24 concerts al Bellver

L’Orquestra Simfònica Illes Balears oferirà 24 concerts de petit format al Castell de Bellver, entre el 24 de juny i el 26 de setembre

L’Orquestra Simfònica Illes Balears, amb la conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, torna al Castell de Bellver amb un total de 24 concerts de petit format entre el 24 de juny i el 26 de setembre. Aquests concerts, integrats dins del cicle de 60 concerts #SonamPerTu, comptaran amb artistes de primer nivell, com el violinista Joji Hattori, les sopranos Lisa Larsson i Irene Mas, el baríton José Antonio López, la pianista Saskia Giorgini, i els violinistes Nina Heidenreich i el mallorquí Francisco Fullana.

El gerent de la Simfònica, Pere Malondra, i el director artístic, Pablo Mielgo, han presentat avui aquest cicle que permetrà al públic gaudir d’artistes de luxe i una programació variada amb obres de compositors com Bach, Beethoven, Mozart, Mahler, Stravinski, Mendelssohn; programes francesos amb Ravel, Debussy; concerts lírics amb la soprano Lisa Larsson i nits teatrals amb la “Història d’un Soldat” d’I. Stravinski.

L’aforament és limitat i les actuacions es duran a terme seguint els protocols higiènics i de seguretat preparats pel retorn de la Simfònica després del confinament. Així, els accessos als espais de concert tendran senyalitzats la distància que s’haurà de mantenir i l’organització proveirà de gel hidroalcohòlic els assistents. L’ús de mascareta serà obligatori.

Les entrades per al Castell de Bellver estaran a la venda a la pàgina web de la Simfònica a partir d’aquest divendres 19 de juny i amb un preu de 20€.

La Simfònica agraeix la col.laboració de l’Ajuntament de Palma per fer possible aquests 24 concerts al Castell de Bellver, així com a Caixabank i a la Fundació la Caixa, patrocinadors del cicle #SonamPerTu de l’Orquestra Simfònica Illes Balears.

L’Orquestra Simfònica Illes Balears ha reprès la seva activitat amb un cicle de 60 concerts, entre finals de maig i setembre de 2020 a totes les illes. Sota el nom de #SonamPerTu, la Simfònica torna als escenaris de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera amb concerts de petit format amb grups de corda, vent i percussió.

Aquesta setmana, entre el 18 i 21 de juny, la Simfònica oferirà 10 concerts repartits per Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. El dia 21 de juny, dia Internacional de la Música, serà la primera vegada en la història que l’Orquestra Simfònica Illes Balears tocarà de forma simultània a totes les illes, a les 20:30h. D’aquestes actuacions, cal destacar que el Far de la Mola a Formentera acollirà el primer concert de la seva història.

A Eivissa es faran cinc concerts: a l’Església de Sant Antoni de Portmany (19 de juny a les 20:30h), Plaça Santa Gertrudis (Santa Eulàlia des Riu) (19 de juny 21:00h), Sala de plens de l’Ajuntament de Sant Joan de Labritja (20 de juny, a les 20:30h), la Plaça de Sant Jordi (Sant Josep de la Talaia) (20 de juny, a les 20:30h) i el Claustre de l’Ajuntament d’Eivissa (21 de juny, a les 20:30h)

A Menorca es faran un total de cinc concerts: l’Auditori de Ferreries (18 de juny a les 20:30h), Pati de Can Saura de Ciutadella (19 de juny, a les 20:00h), Convent de Sant Diego d’Alaior (19 de juny, a les 20:30h), la Sala Orfeó de Maó (21 de juny, a les 20:30h) i el Castell de Sant Antoni de Fornells (Es Mercadal) (11 de juliol, a les 20:30h) seran els escenaris que grups de vent, corda i percussió ompliran de música.

Aquestes activitats s’emmarquen dins els objectius de descentralitzar l’abast de la Simfònica, més enllà de Palma; arribar a nous públics i escenaris en un exercici d’equilibri interterritorial; accés a la Simfònica per part de tot tipus de col·lectius i programacions adaptades als diferents sectors de públic.

La Simfònica ha estat la primera orquestra d’Espanya i la tercera d’Europa que ha reprès la seva activitat després del confinament.

Segell discogràfic

A més, l’OSIB compta amb un segell discogràfic que permetrà a la Simfònica distribuir els seus enregistraments per més de 40 plataformes musicals, com Spotify, Apple Music, Amazon Music, Goolge Play Music, entre altres. S’han publicat quatre discos: Revolució amb la Simfonia núm. 7 de L.v. Beethoven i The Rite of Spring de P.I. Txaikovski; Simfonia núm. 2 de G. Mahler i les obres dels compositors mallorquins Mallorca Suite de Baltasar Samper i Foners d’Antoni Parera Fons.

Aquests enregistraments són una demostració del talent i projecció internacional de les Illes Balears, amb una aposta decidida de les seves institucions per la cultura com a element essencial del futur de la regió.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.