Scroll Top

La iniciativa començà en 2015 i 2016, l’Ajuntament de Palma atorgà concessió del solar a favor de la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears però és a partir de l’any 2017 quan aquest projecte cobra l’impuls definitiu amb l’assignació de fons del ITTS. Des de mitjans de 2017, i per a assegurar que als fons de ITTS se sumen als de FUNDATUR, les actuacions es convertiren en realitat mitjançant l’encàrrec de la redacció del projecte bàsic i d’execució de la seu que va ser encarregat des de febrer de 2018 i lliurat i presentat a l’Ajuntament de Palma sol·licitant la llicència d’obres al juny de 2018.

Pel que fa al finançament del projecte, la Caixa de Música és una realitat gràcies a la col·laboració publicoprivada. Així, dels 8,5 milions que finalment costarà l’obra, la Fundació Kühne aporta 2 milions, Fundatur 2 milions més i els altres 4,5 milions són aportació del Govern, que es desglossen de la manera següent: un milió per a costs associats a la construcció, que es financen a través de l’impost del turisme sostenible del 2016, i 3,5 milions d’euros més que van destinats a la construcció en si mateixa i que es cofinancen en un 60 % amb fons FEDER.

La construcció de la nova seu de la Fundació OSIB constitueix una fita important perquè les Illes Balears siguin el principal referent per a la difusió internacional d’atracció cultural lligada al turisme.

La seu de la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears està destinada a albergar tant els assajos i concerts de l’orquestra, així com la realització d’esdeveniments culturals amb el compromís de generar activitats destinades a fomentar la participació de la gent del barri de l’entorn i dels grups musicals de la ciutat.

El projecte preveu que l’edifici tingui tres blocs ben diferenciats i susceptibles d’una utilització separada amb l’entrada directa a cadascun d’ells independentment dels altres blocs. Aquests tres blocs s’han definit de la següent forma:

Sala Principal per a les sessions d’assaig de l’Orquestra
Salas d’Estudi
Zones d’oficina i arxiu

En la nova seu es realitzaran concerts extraordinaris i assajos de l’Orquestra Simfònica Illes Balears, a més de dotar a la Fundació d’una nova seu administrativa. És important esmentar l’impuls sociocultural que implicarà per a Palma. Per tant, l’ús de l’edifici per a dur a terme activitats escolars i educatives relacionades amb la música, implicarà una important dinamització per a la ciutat i la comunitat.

La Caixa de Música serà un exemple d’inversió sostenible en els àmbits socials, ambiental i econòmic. Entre les directrius establertes en el seguiment com a factor substancial.

maig, 2024

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.