L’Orquestra Simfònica Illes Balears reprèn l’activitat aquesta setmana

La Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears comunica que, després d’haver fet totes les proves pertinents, s’han confirmat dos casos positius per COVID-19 entre els músics de la Simfònica. La Fundació ha pres totes les mesures per garantir la seguretat en el dia a dia del personal en aquesta nova situació i s’ha seguit el protocol estipulat per la mútua de prevenció sanitària de la Simfònica. Les mesures han estat l’aïllament dels dos músics que han donat positiu, així com fer proves PCR i aïllar a els que hagin pogut tenir un contacte estret amb els afectats. D’aquesta manera, es garanteix la seguretat de tots/es els membres de la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears i del públic.

Un cop posats en marxa els protocols i adoptades les noves mesures, la Simfònica reprèn l’activitat amb el quart concert de temporada, que serà aquest dijous, 5 de novembre, a les 20 h, al Trui Teatre de Palma.

El violinista de fama mundial Frank Peter Zimmermann serà el solista que, juntament amb la Simfònica, interpretarà el concert per a violí de F. Mendelssohn. Aquest concert, dirigit pel director titular Pablo Mielgo, es completarà amb la Simfonia núm. 6 de L.v. Beethoven, també coneguda com la “Simfonia Pastoral”. Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir a la pàgina web www.simfonicadebalears.com.

El concert començarà amb un dels concerts per a violí més interpretats de tots els temps: el concert per a violí de F. Mendelssohn. Es tracta d’un dels primers concerts per a violí del Romanticisme que conté trets distintius com l’entrada del violí en el començament i la unió entre el primer i segon moviment sense pausa.

Frank Peter Zimmermann és considerat un dels principals violinistes de la seva generació. Elogiat per la seva musicalitat desinteressada, el seu talent i la seva intel·ligència, ha actuat amb les principals orquestres del món durant més de tres dècades, i ha col·laborat amb els directors més reconeguts del món. Els seus nombrosos concerts l’han duit a les sales de concerts més importants i a festivals de música internacionals a Europa, Estats Units, Japó, Amèrica del Sud i Austràlia.

La Simfonia núm. 6 de L.v. Beethoven “La Pastoral” posarà punt final al concert. Aquesta obra suposà una passa més per a la música programàtica (la música que té com a objectiu evocar imatges o idees a l’oient). El compositor subtitulà aquesta obra com “Records de la vida campestre”. Beethoven fou un amant de la naturalesa i plasma aquesta idea en aquesta Simfonia.

Cicle #SonamPerTu

Paral·lelament a la temporada d’octubre a desembre, la Simfònica segueix amb el cicle #SonamPerTu amb concerts que diferents grups ofereixen arreu de les Balears. És per això que, a més del quart concert de temporada, un grup de vent de metall i percussió de la Simfònica oferirà un concert extraordinari el diumenge 8 de novembre, a les 18 h, a l’Auditori del Conservatori Superior de les Illes Balears. Aquest grup interpretarà: Fanfare “La Peri”, de Paul Dukas; Brass Symphony, d’Eric Ewazen; Pini do Roma 4. Mov. i Pini della Via Appia, d’Ottorino Respighi; How do you keep the music playing, de M. Legrand; Tribute to the noble Grape, de Goff Richards, i Festitve Overture, de D. Shostakóvich. Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir a la pàgina web de la Simfònica.

Com sempre, a tots els concerts l’aforament serà limitat i les actuacions es duran a terme seguint els protocols d’higiene i de seguretat establerts, com el manteniment de la distància de seguretat, el subministrament de gel hidroalcohòlic als/les assistents i l’ús de mascareta obligatori durant el concert.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.