PROGRAMA SOIB QUALIFICATS

Captura de Pantalla 2022-08-10 a las 11.14.11

page1image41142304

 

LA FOSIB COMPTA AMB VUIT JOVES DEL PROGRAMA SOIB QUALIFICATS – PRIMERA EXPERIÈNCIA A LES AA.PP.

SOIB Qualificats – Primera Experiència a les Administracions Públiques és un programa que ha estat Impulsat pel SOIB i finançat per la Unió europea-Next Generation EU (www.planderecuperacion.gob.es/identidad-visual).

La Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears compta amb dos projectes inclosos dins l’esmentat programa, mitjançant els quals s’ha pogut contractar a un total de vuit joves per a un any, en la modalitat de contracte formatiu per a l’obtenció de la pràctica professional.

El primer projecte, anomenat, “Impuls d’estils orquestrals a l’OSIB”, té com a objectiu la difusió per a la coneixença del gran públic de diversos estils orquestrals mitjançant l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, abastant un recorregut des del Barroc fins a la música contemporània orquestral del s. XXI. D’aquesta forma, la contractació de 3 violinistes, 2 violoncel·listes, 1 contrabaixista i 1 ajudant de producció mitjancant el programa SOIB Qualificats- Primera Experiència a les AA.PP., permetrà produir diversos programes musicals tant a nivell orquestral com a nivell de música de cambra, o fins i tot, com a suport en format operístic, els quals impulsarien la coneixença per part del públic de l’evolució història musical dels estils orquestrals. Així mateix, cal fer referència al fet que el projecte es diversifica en dues rames professionals, d’una banda, l’artística, i d’altra banda, la de producció. En conclusió, l’impuls a la difusió dels estils esmentats ajudarà al foment de la cultura, i concretament, a la promoció del coneixement musical orquestral.

El segon projecte, anomenat, “Impuls a la digitalització del treball de l’OSIB”, té com a objectiu la interacció a l’Orquestra mitjancant tecnologies digitals i, per tant, suposarà donar impuls a una forma de treballar per als músics de l’Orquestra pròpia del segle XXI, és a dir, suportada en mitjans electrònics (tablets) i telemàtics. La iniciativa de l’impuls digital afecta a tot el procés de producció de treball, des de la gestió de partitures fins a la lectura de les mateixes durant el concert per part de músics i director. Cal destacar que l’execució d’un projecte com aquest suposaria l’eliminació de gran part de l’emmagatzemat físic de partitures i particel.les en paper, així com les anotacions manuals, i sobretot, la supressió de la tasca de realització de fotocòpies de partitures per a cada secció i cada músic a l’Arxiu de l’Orquestra, on es centralitza gran part del treball descrit. Per això, la contractació d’un tècnic en sistemes informàtics i xarxes, a través del programa SOIB Qualificats- Primera Experiència a les AA.PP., permetrà dur a terme l’impuls desscrit de digitalització de l’Orquestra.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.