Scroll Top

Pablo Mielgo renova com a director de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears durant 3 anys més

pablo-mielgo-986-sw

El patronat de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears, presidit per la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha aprovat avui la renovació del contracte de l’actual director artístic de l’orquestra, Pablo Mielgo, que continuarà al capdavant de la formació musical durant tres anys més.

Pablo Mielgo és el director de la Simfònica des de l’agost de 2014. Durant els prop de 6 anys que ha estat en el càrrec ha destacat per la seva aposta per la millora qualitativa de l’orquestra, així com per la seva progressiva descentralització, duent a terme actuacions arreu de les Illes, i pel seu avanç en la creació de nous públics.

Mielgo és considerat un dels més destacats músics de la seva generació a tot l’Estat. Va estudiar a Madrid, a l’Escola Reina Sofía de la música i al Reial Conservatori de Música, i a Londres, a l’Escola Guildhall de Música i Drama. En la seva extensa i variada trajectòria, hi destaca que ha estat director d’orquestres i teatres principals d’arreu del món. Des de l’any 2003, ha fundat projectes musicals com el BandArt Orquestra, el festival Espanya-Veneçuela o el festival de Música IberOpera. També és el director artístic i musical de la Fundació SaludArte, amb seu a Miami i Madrid, on ha dirigit projectes en col·laboració amb el Teatre Reial de Madrid o la Florida Grand Opera. També ha treballat amb artistes reconeguts com  Michael Tilson Thomas, Frühbeck de Burgos, José Antonio Abreu, Gustavo Dudamel o Plácido Domingo.

 

La consellera Costa ha presidit la reunió del Patronat de la Simfònica en la qual, a més de la contractació de Pablo Mielgo, s’han tractat altres qüestions com el programa d’actuacions de 59 concerts amb el qual la Simfònica reprèn la seva activitat, aturada des que va començar l’estat d’alarma. Amb el cicle #SonemPerTu, a partir del proper 29 de maig i fins el mes de setembre, es faran actuacions a totes les illes amb concerts de petit format amb grups de corda, vent i percussió i un repertori variat que inclou des de la música barroca a estils contemporanis amb obres heterogènies i per a tots els públics.

Les primeres actuacions seran a l’Església de Sant Miquel de Campanet el proper divendres 29 de maig; al Claustre de Sant Domingo de Pollença el dissabte dia 30, i la Plaça Alexandre Ballester de Sa Pobla el diumenge dia 31.

Les actuacions es duran a terme seguint els protocols de seguretat sanitària, i l’ús de mascareta i guants hi serà obligatori.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.