Scroll Top

Temporada 2021-22

ACTIVITAT ORQUESTRA SIMFÒNICA ILLES BALEARS (PDF)

ABONAMENT TEMPORADA 21-22.pdf

La Simfònica presenta la temporada “més ambiciosa” amb 23 concerts d’abonament en tres espais

L’Auditòrium de Palma, el Trui Teatre i el Teatre Principal de Palma acolliran en total sis actuacions més que en la temporada actual / Els creadors i els artistes de les Illes Balears guanyen presència amb una major varietat de gèneres i estils

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha presentat avui la temporada «més ambiciosa» de l’Orquestra Simfònica Illes Balears amb «nous formats i llocs» i un centenar d’actuacions al voltant de totes les Illes Balears de setembre a maig. D’aquestes actuacions, la Simfònica oferirà 23 concerts d’abonament —sis més que en l’actual— en tres espais: Auditòrium de Palma, Trui Teatre i Teatre Principal de Palma. La resta correspon a concerts extraordinaris, òperes, cicle de cambra (#SonamPerTu), cicles socials i programes educatius repartits per Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

“Aquest programa amb un centenar de concerts marca l’inici de la nova història de la Simfònica coincidint amb el començament de les obres de la nova seu, La Capsa de Música”, ha explicat el conseller. “Promovem la presència de la Simfònica a totes les Illes, diversificam la seva presència en nous espais escènics, enfortim la presència dels creadors i artistes de les illes i donam presència a tots els gèneres i estils possibles”, ha afegit sobre els objectius de la temporada. A més, Company ha avançat que la Direcció General de Cultura i la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears estan tancant la programació

d’un projecte comú per estrenar obres de compositors balears i fer valdre l’Arxiu Samper.

Els tres cicles d’abonament de producció pròpia ofereixen una gran diversitat de programació amb “noms il·lustres del panorama internacional de la música clàssica”.

L’abonament de l’Auditòrium de Palma acollirà un total de vuit concerts amb la participació del guitarrista Rafael Aguirre, la Coral Universitat Illes Balears, el tenor Josep Bros o la soprano Aylin Pérez, entre d’altres.

L’abonament del Trui Teatre es compon d’onze concerts amb noms com els de la violinista Leticia Moreno, el violoncel·lista Truls Mork, la pianista Judith Jáuregui o el violinista Francisco Fullana, que interpretaràLes quatre estacions de Vivaldi sota la direcció de Jonathan Cohen.

Pel que fa a l’abonament del Teatre Principal de Palma, el públic podrà gaudir en quatre concerts de l’estrena de l’obra Germania500 del jove compositor mallorquí Antoni Mairata, la direcció de Leonard Slatkin, la pianista Alexandra Dovgan i el violoncel·lista Alban Gerhardt.

Una temporada històrica

El director gerent de la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears, Pere Malondra, ha explicat que els concerts a la part forana de Mallorca, a més de la temporada a Manacor, s’ampliaran amb un cicle al Teatre Principal d’Inca, i també amb actuacions a altres espais escènics de l’illa o festivals habituals com Santanyí, entre d’altres.

A Menorca, la Simfònica estarà present a la programació lírica; també serà protagonista amb el tradicional concert de la Diada de Menorca en gener i actuacions en diferents formats i llocs de l’illa. “No podem oblidar la ja tradicional col·laboració lírica que realitzem amb els Teatres Principals de

Palma i Maó al costat dels Amics de l’Òpera de Maó. Cinc produccions que són part important de la programació, assegurant la qualitat i la viabilitat de les dues temporades gràcies a la presència de la Simfònica”, ha confirmat Malondra.

Mitjançant el cicle «Sonam Per Tu», que tant èxit ha obtingut en l’última temporada, Eivissa i Formentera seran protagonistes de diverses visites durant la temporada per oferir concerts en espais de gran valor arquitectònic.

El director titular de la Simfònica, Pablo Mielgo, ha explicat que en la programació de la temporada tindrà un paper important la difusió de la música a través dels projectes educatius, amb programes escolars de diversa temàtica específica des d’infantil fins a secundària. “També reprendrem dos projectes importants per a les futures generacions: l’Acadèmia Simfònica i la Petita Simfònica, per donar suport a joves i nens de les Illes que desenvolupen la seva tasca musical a centres d’ensenyament musical de les Balears.”, ha assegurat Mielgo. També es reprendrà, pel mes de desembre, el cicle “En Societat”, amb el qual es portarà la música a hospitals, presons, residències de tercera edat, i altres ubicacions on la música és una de les millors teràpies.

Abonaments

Els preus dels abonaments seran de 225 € (Cicle Auditòrium de Palma), 270 € (Cicle Trui Teatre) i 90 € (Cicle Teatre Principal de Palma). Les entrades individuals tendran un cost de 30 € (Trui Teatre i Teatre Principal de Palma) i de 35 € (Auditòrium de Palma). Els abonaments es posaran a la venda a partir del 23 d’agost i les entrades individuals a partir del 6 setembre (Trui Teatre), 13 de setembre (Auditòrium de Palma) i 25 de setembre (Teatre Principal de Palma).

La venda d’abonaments i entrades s’activarà a la web de la Simfònica (www.simfonicadebalears.com) i les taquilles dels equipaments.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.