Scroll Top

Torna la Petita Simfònica

Des de la Fundació Orquestra Simfònica de les Illes Balears, i per quarta edició, després d’haver hagut de suspendre por motius relacionats amb la pandèmia les anteriors edicions previstes, és un plaer per a nosaltres convocar un any més el projecte de la Petita Simfònica, un projecte de cohesió i educació musical destinat a fomentar l’aprenentatge dels més petits en l’àmbit de la música clàssica, per a ajudar en el seu desenvolupament en el començament de la seva marxa pel món musical, tot això amb el suport de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. No hi ha millor manera de fomentar la seva passió por la música que el d’experimentar de primera mà un concert simfònic, forjat amb esforç i dedicació des dels primers assajos fins a l’actuació en directe, per a gaudi dels pares, familiars, ensenyants i públic en general.

La idea d’aquesta convocatòria va més enllà d’una pura formació acadèmica; volem oferir als més petits una experiència inclusiva en la qual no sols millorin tècnicament si no que així mateix siguin partícips del procés creatiu, i sentin curiositat i facilitat per a poder solucionar tots aquells dubtes relacionats amb la persecució d’una carrera professional en el món de la música clàssica. Amb la direcció del Mestre Pablo Mielgo, i el suport dels solistes de l’OSIB, els integrants de la Petita podran satisfer les seves curiositats i inquietuds musicals des d’un àmbit de suport i formació.

Els repertoris triats per a aquesta edició tenen com a objectiu impulsar els seus coneixements musicals al mateix temps que facilitar una setmana de treball fructífera i estimulant, i per això s’han triat versions adaptades de grans clàssics del repertori simfònic tradicional. Aquests es donaran a conèixer als candidats seleccionats per a aquesta edició que comptarà amb dos projectes:

 • 19-23 de desembre 2021 (20 candidats), als llocs i amb els horaris següents:
 • Sonoteque -Diumenge 19.12.2021, de 17 h. a 20.30 h. – Assaig amb solistes amb els nins
 • Sonoteque -Dilluns 20.12.2021, de 17 h. a 20.30 h – Assaig tutti OSIB
 • Sonoteque – Dimarts 21.12.2021, de 17 h. a 20.30 h – Assaig tutti OSIB
 • Palau de Congressos -Dimecres 22.12.2021, de 10.30 h. Assaig general i Concert a les 20 hores
 • 22-26 de juny 2022 (60 candidats), amb horaris pendents de determinar.

Ateses les bones experiències que la Petita ha ofert en les seves edicions anteriors, enguany la proposta s’obre a tots els Conservatoris professionals i a escoles de música (tant privades com públiques) per a nens i joves compresos en les edats entre 10 i 18 anys, fent enguany l’excepció dels 18 anys a causa de la cancel·lació del projecte en la passada edició por motius del Covid-19. Entenem que en aquestes edats els participants en aquest projecte podran complementar satisfactòriament la formació que ja hagin anat rebent de la mà dels seus/seves professors/es, aquesta vegada amb l’ajuda dels músics integrants de l’OSIB.

A causa de les restriccions de plantilla que implica aquest repertori, per a l’edició 2021 la Petita Simfònica convoca audicions per a les següents places: flautes, oboès, clarinets, fagots, trompes, trompetes, trombons, percussió general, arpa, tambor i cordes. En cas que hi hagi més demanda que les places que puguin ser ofertes, el panell de professionals que triïn als integrants de la Petita (a través d’un procés de selecció), tindrà en compte no sols el nivell tècnic de cada estudiant si no altres criteris que assegurin una representació coherent de tot el territori Balear i de totes les edats.

El panell de selecció de les candidates/ts estarà format per especialistes de cada instrument triats d’entre els integrants de l’OSIB, i amb la supervisió del Mestre Mielgo.

Per dur a terme aquest projecte es convocaran unes jornades de desenvolupament del projecte entre les dates abans esmentades. El treball d’aquestes jornades culminarà amb la celebració d’un concert a la ciutat de Palma, en un lloc que serà informat als candidats seleccionats. Com en tota actuació pública que es presti és molt important el suport de pares, mares i familiars, que premien el treball realitzat por els joves.

Les jornades de formació comptaran con les següents activitats:

 1. Assajos, en els quals els joves músics formaran part d’una orquestra simfònica, acompanyats en tot moment pels músics de l’OSIB.
 2. Activitats de suport a la formació musical per al concert: jornades d’aprenentatge de llenguatge musical, història de la música i teoria musical relacionades amb les obres que integren el programa d’aquest concert.
 3. Activitats de temps lliure: esport, naturalesa i cultura.
 4. Jornades de promoció de l’apreciació per la música clàssica.

Com s’han de presentar les sol·licituds:

 • El termini de presentació de sol·licituds per a la Petita començarà des de la publicació de la convocatòria en la web de la FOSIB https://simfonicadebalears.com/ i finalitzarà l’11 d’octubre de 2021.
 • La documentació ha de ser enviada electrònicament a l’adreça de correu: petitasimfonica@simfonicadebalears.com. L’assumpte de l’email ha de reflectir: Petita Simfònica – Sol·licitud – Número – Instrument. Excepte en casos excepcionals, els conservatoris i escoles de música han de ser els qui presentin candidates/ts per a l’acadèmia. Per a això s’ha de presentar la següent documentació:
  • Fitxa d’inscripció (adjunta a aquest email).
  • Un vídeo de l’alumna/e. En aquest vídeo el/la candidat/ta haurà de gravar-se interpretant una obra de lliure elecció, amb o sense acompanyament d’un altre instrument (sense que això penalitzi la selecció). El panell de selecció format avaluarà la capacitat tècnica i musical dels alumnes. La durada del vídeo no ha d’excedir els 5 minuts en cap dels casos. Els arxius han de presentar-se de la següent manera: Número_Edat_Centre_Instrument. El formato ha de ser estàndard (mp4, wav, Avi) i ha de ser adjuntat amb l’email de sol·licitud o ser accessible mitjançant un link de descàrrega de Dropbox, google drive o We Transfer.
 • Una vegada seleccionats els integrants de la Petita, es comunicaran els resultats durant mes d’octubre, i es facilitarà a les escoles de música i seleccionats les partitures del repertori per a cada participant. És important que els centres educatius facin un seguiment de la preparació de l’alumne/a, amb la finalitat que puguin aprofitar al màxim les jornades educatives.

El calendari d’activitats relacionades amb la Petita Simfònica seran comunicades als candidats seleccionats i els centres representats.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.