Cultura i la Simfònica celebren aquest diumenge la final del Concurs Internacional de Cant Joan Pons

logo -02
Un jurat internacional presidit pel baríton menorquí proclamarà el guanyador d’un certamen amb un centenar d’inscrits de 31 països / Els assistents a la gala lírica en el Palau de Congressos de Palma decidiran el premi del públic

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha explicat avui els detalls de la fase final de la primera edició del Concurs Internacional de Cant Joan Pons, en la qual un jurat professional proclamarà el guanyador. La gala de la final se celebrarà aquest diumenge, a partir de les 19 hores, al Palau de Congressos de Palma amb la participació de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i la direcció de Pablo Mielgo. Les entrades ja estan a la venda per al públic general a la web de la Simfònica. El concurs repartirà 42.500 euros en cinc premis: primer premi (15.000 euros), segon premi (10.000 euros), tercer premi (7.500 euros), premi del públic (5.000 euros amb el patrocini d’Illeslex) i un premi especial Joan Pons al millor baríton (5.000 euros).

Company ha celebrat l’èxit d’aquesta primera convocatòria amb un centenar de participants, procedents de 31 països, i ha agraït la presència de Joan Pons i la seva “entusiasta participació” en un concurs que realça “la trajectòria d’una de les veus líriques de la història de l’òpera i de les Illes Balears, un menorquí universal”. A més, ha destacat que el certamen “aposta de manera decidida per les joves generacions, fomenta la carrera internacional dels guanyadors i incentiva futures participacions en produccions líriques de primer ordre internacional”.

La directora general de Cultura, Catalina Solivellas, ha incidit en la importància del treball conjunt entre la Direcció General de Cultura, que sufraga el certamen, amb l’Orquestra Simfònica Illes Balears, una “col·laboració fructífera” que inclou també tot el programa d’Illes Sonores. “Executam polítiques culturals per als joves amb formació i talent per crear oportunitats per a ells i oferir una oferta de qualitat”, ha dit Solivellas.

El gerent de la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears, Pere Malondra, ha explicat que, del centenar d’inscrits, “un jurat internacional de primer nivell presidit per Joan Pons” ha seleccionat 42 participants, de 18 països, entre els quals figuren tres representants de les Illes Balears, “una xifra molt elevada de representació tenint en compte la presència de concursants de tot el món”.

El director titular de la Simfònica, Pablo Mielgo, ha subratllat “l’alt nivell dels candidats” i ha detallat que avui i demà se celebrarà la següent fase del concurs i divendres 17 un màxim de 20 candidats es disputaran el pas a la final en un format d’audició amb piano i la interpretació de dues àries distintes en cada fase. Serà ja en la gala lírica de diumenge on actuaran amb l’Orquestra Simfònica al complet.

El baríton Joan Pons ha agraït la iniciativa del Govern de les Illes Balears per crear un premi amb el seu nom que ajudi a impulsar i visibilitzar el treball dels joves talents de la lírica. “Em sent molt honrat i agraït per la idea de la Direcció General de Cultura i la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears. Esper que sigui una ajuda per als nous cantants. A part del premi, l’important és que els candidats seran escoltats per un dels millors jurats del món. És un projecte que em fa molta il·lusió i vull donar les gràcies a totes les institucions”.

EI Concurs Internacional de Cant Joan Pons compta amb un jurat de primer nivell internacional presidit per Joan Pons. En formen part Augusto Techera, director Artístic del Teatre Colón de Buenos Aires; Boris Ignatov, director de Càsting de l’Òpera de Stuttgart; Cesidio Niño, director Artístic ABAO Bilbao; Gianluca Macheda, agent internacional de GMArtists; Illias Tzempetonidis, director de Càsting del Teatre San Carlo de Nàpols; Javier Menéndez, director General Teatre de la Maestranza de Sevilla; Illa Mundell, directora de càsting de l’Òpera d’Hamburg; Olga Kapanina, directora de Càsting del Teatre Bolshoi de Moscou; Robert Koerner, director de Càsting de l’Òpera de Viena; Samuel Gelber, director de Programació de l’Òpera de Washington i Illa Mundell-Perkins de l’Òpera d’Hamburg.

El centenar de participants ve d’Espanya, Estats Units, el Regne Unit, Països Baixos, Colòmbia, Suïssa, Àustria, Alemanya, Rússia, Colòmbia, Noruega, Veneçuela, Lituània, Cuba, Portugal, la Xina, República Txeca, Xile, Sèrbia, França, Bèlgica, Romania, Albània, Mèxic, Itàlia, Irlanda, Israel, el Brasil, Polònia, Corea del Sud i Ucraïna.

El Concurs Internacional de Cant Joan Pons té activa una web amb tota la informació relativa al certamen: juanponscompetition.com

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.