Scroll Top

Els «Estius Simfònics» de la Simfònica tindran el piano com a instrument protagonista

_2023_5_4_2916860

La directora general de Cultura, Catalina Solivellas; el gerent de la Simfònica, Pere Malondra, i el director titular de l’Orquestra Simfònica Illes Balears (OSIB), Pablo Mielgo, han presentat avui la programació de la 28a edició dels «Estius Simfònics» de l’Orquestra Simfònica Illes Balears, que inclou cinc concerts al Castell de Bellver entre el 29 de juny al 26 de juliol i amb el piano com instrument protagonista.

«La Simfònica consolida el seu posicionament en el panorama estival en l’Estat amb una oferta de qualitat internacional que inclou, per primera vegada, la participació de la Petita Simfònica», ha expressat Solivellas qui ha agraït expressament a l’Ajuntament de Palma i al seu tinent de batle de Cultura, Antoni Noguera, la cessió del Castell de Bellver per acollir el cicle».

Els concerts, amb Pablo Mielgo com a director titular, començaran el 29 de juny amb el Concert per a piano núm. 2 de Brahms i Rakhmàninov, interpretats per Davit Khrikuli i Martín García, respectivament. Continuaran el 6 de juliol amb el pianista Liam de Paor, la violinista Carme Alzina i la Petita Simfònica amb obres de Grieg, Bruch, Rossini i Britten. El 13 de juliol, la Simfònica interpretarà el Concert per a violoncel de Schumann, amb la participació solista Kian Soltani, i la Simfonia núm. 7 de Beethoven.

El 20 de juliol el públic podrà gaudir del pianista Hyung-ki Joo i la direcció de Joji Hattori amb obres de Ravel, Turina i Chabrier. I el darrer concert al Castell de Bellver serà el 26 de juliol amb la soprano Olena Tokar i el pianista Dmytro Choni per interpretar àries de Beethoven, Verdi, Dvorak, Puccini, Gounod i Lehár.

«Enguany la Simfònica mostrarà novament la seva versatilitat amb el piano com a instrument protagonista de l’edició i dels repertoris. Els estils també seran variats i inclouen peces dels grans romàntics, el classicisme o el belcantisme», ha explicat el director titular Pablo Mielgo.

A més, Mielgo ha destacat l’aposta per les noves generacions amb «els més joves participant de la temporada d’estiu amb el protagonisme escènic de la Petita Simfònica».

Per finalitzar, Pere Malondra ha explicat que, del 4 al 18 de maig es posaran a la venda els abonaments dels cinc concerts al Castell de Bellver amb un preu de 100 euros (arcades) i 120 euros (platea). D’altra banda, les entrades individuals estaran a la venda a partir del 22 de maig amb un preu de 30 euros (platea) i 25 euros (arcades). La venda d’entrades i abonaments serà a través de la web de la Simfònica o de la pàgina Ticket IB.

Concerts extraordinaris

A més d’aquests cinc concerts, la Simfònica participarà en quatre concerts extraordinaris de producció externa: el tradicional concert benèfic a les Bodegues de Macià Batle el 8 de juliol; dos concerts en el Festival de Cap Rocat (4 i 6 d’agost) amb solistes com Pretty Yende, Nadine Sierra, Maria Agresta, Michael Fabiano, Luca Salsi i Nicola Luisotti. I, finalment, el 12 d’agost en el 62è Festival de Pollença amb obres de Mendelssohn, Handel, Beethoven, Brahms i Bach, i la participació de Judith van Wanroij (soprano), la Coral Universitat Illes Balears i la direcció de Joan Company.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.