Scroll Top

L’OSIB celebra el Nadal amb tres concerts al Teatre Principal de Palma, la Catedral de Mallorca i el Palau de Congressos de Palma

_2023_12_13_2990960m

L’Orquestra Simfònica de Balears (OSIB) oferirà tres grans concerts aquest Nadal al Teatre Principal de Palma, la Catedral de Mallorca i el Palau de Congressos de Palma. Així ho han comunicat en roda de premsa Jaume Bauzà, conseller de Turisme, Cultura i Esports; Pedro Vidal, secretari autonòmic de Cultura i Esports; Miquel Àngel Parera, gerent de l’Orquestra Simfònica Illes Balears i Pablo Mielgo, director titular de l’OSIB.

A la roda de premsa també han assistit Antònia Roca, vicepresidenta primera i consellera executiva de Cultura i Patrimoni; Mn. Teodor Suau, president del Capítol Catedral; Joan Company, director de la Coral de la Capella de la Seu i Àngel Pujol, representant del grup de Cap Pela.

L’OSIB celebra el Nadal amb tres concerts: el 14 de desembre, a les 20 h en el Teatre Principal de Palma amb el grup de Cap Pela i una selecció de melodies nadalenques. El 22 de desembre, a les 20 h, s’interpretarà una selecció de l’Oratori de Nadal de J. S. Bach, a la Seu amb un elenc de cantants de primer nivell com Maia Planas (soprano), Leandro Marziotte (contratenor), Víctor Sordo (tenor), Tomeu Bibiloni (baríton) i la Capella de la Seu. I finalment, l’1 de gener, amb el tradicional concert de Cap d’Any al Palau de Congressos de Palma, amb la soprano Elena Sancho i una selecció de peces d’Strauss, Kálmán, Giménez, Lehár entre d’altres. Els tres concerts, dirigits amb la direcció de Pablo Mielgo.

“Estam encantats de presentar aquesta sèrie de concerts que celebra l’alegria i la bellesa de la temporada nadalenca. Cada concert serà una experiència única, plena d’emoció i espiritualitat. A més, vull agrair la col·laboració del Teatre Principal de Palma, la Seu de Mallorca i el Palau de Congressos de Palma per deixar els seus espais i així poder oferir aquests tres concerts excepcionals”, ha expressat el conseller Jaume Bauzà.

Per altra banda, ha volgut destacar la presència i la qualitat dels artistes de les Illes presents en aquests concerts com Cap Pela, un dels grups més importants de les illes; la soprano Maia Planas i el baríton Tomeu Bibiloni. “Un dels nostres principals objectius és fer sonar el patrimoni i donar a conèixer els artistes de les Illes Balears” ha explicat.

A més, el conseller ha volgut destacar la presència de sis infants en el concert del 14 de desembre, que foren guardonats amb mencions especials la passada edició de la Petita Simfònica.

Petita Simfònica

Cal recordar que la Petita Simfònica neix el 2017 amb l’objectiu de fomentar la música simfònica i acostar-la al món infantil, escurçant distàncies entre si. El projecte se centra en un campus on els/les professionals de la Simfònica es posaran en contacte amb els petits músics creant un camp de treball, en forma de convivència, que finalitzarà amb un concert públic. Prèviament al campament, s’han fet trobades per illes amb els alumnes, juntament amb professors de les escoles de música i conservatoris seleccionats i músics de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

Pablo Mielgo, director titular de la Simfònica, ha assenyalat que “la música té el poder d’unir les persones, i en aquesta època i amb aquest repertori volem explorar les diferents tradicions nadalenques a través de la universalitat de la música. Estam ansiosos per portar a la nostra audiència en un viatge musical que celebra la diversitat cultural i l’essència compartida de la temporada festiva”.

Miquel Àngel Parera, gerent de l’OSIB, ha expressat que des de l’Orquestra Simfònica Illes Balears esperam que aquests concerts siguin una font d’alegria i unió durant la temporada nadalenca. “L’Orquestra Simfònica Illes Balears és el pilar que connecta el món cultural amb totes les institucions de les illes. En aquest cas estam molt orgullosos de fer feina amb tres institucions tan importants com el Teatre Principal de Palma, la Seu de Mallorca i el Palau de Congressos de Palma”.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.