Scroll Top

Avancen les obres de la ‘Caixa de Música’

_2023_10_6_2965310

El conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzà, ha visitat avui les obres de la nova seu de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, la Caixa de Música. Ha estat acompanyada pel director general de Cultura, Pedro Vidal; per l’arquitecte de Tragsatec, Diego Carreño, i pel director de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Pablo Mielgo. Hi era present també Klaus-Michael Kühne, president d’honor de la Fundaci´ó Kühne, entitat que està col·laborant econòmicament amb el projecte amb una aportació de dos milions d’euros.

Bauzà ha definit el projecte com “un punt de referència per a la música clàssica a Espanya”. I ha afegit: “Amb el seu disseny i acústica, pensam que, a més de ser la seu de la nostra Orquestra Simfònica, amb la col·laboració d’agències de concerts nacionals i internacionals, es pot planificar una programació de concerts d’orquestres convidades de tot Espanya”.

El conseller ha destacat també el paper de la Caixa de Música com a promotora d’un turisme cultural: “Aquest edifici serà la icona de les relacions internacionals de turisme europeu al més alt nivell. De fet, les agències internacionals treballen en un pla específic per a la Caixa de Música”.

Una sala amb capacitat per a 700 persones

La infraestructura, que serà una realitat abans de 2025, es troba en aquests moments en un 41% de la seva execució. El pressupost d’adjudicació de les obres és de 7,5 milions d’euros. Compta amb una sala principal amb capacitat per a 700 persones, una sala de cambra multiusos per a 100 persones, cinc sales d’estudi, oficines, arxius i un parc exterior per a projeccions en directe. Comptarà, a més, amb la darrera tecnologia audiovisual, amb més de 19 punts de càmeres per a enregistrament en 4k, sistema de microfonia d’alta definició i una il·luminació escènica multidisciplinar.

Es tracta, a més, d’un edifici altament sostenible, ja que el 60% de l’energia provindrà dels panells solars instal·lats a tal efecte.

La visita realitzada avui ha recorregut l’entrada principal, la futura sala de l’auditori i el passadís de camerinos; també s’ha vist el futur accés a l’escenari i el pati exterior, a més de les oficines i les sales d’assaig.

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.