#SonamPerTu a totes les Illes

L’Orquestra Simfònica Illes Balears reprèn la seva activitat amb un cicle de 59 concerts, que se celebraran entre finals de maig i setembre de 2020 a totes les illes. Sota el nom de #SonamPerTu, la Simfònica torna als escenaris de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera amb concerts de petit format de grups de corda, vent i percussió i un repertori variat que va des de la música barroca a estils contemporanis amb obres heterogènies i per a tots els públics.

La Simfònica és la primera orquestra d’Espanya que reprèn la seva activitat i comença amb concerts a l’Església de Sant Miquel (Campanet), el Claustre de Santo Domingo (Pollença) i en la Plaça Alexandre Ballester (Sa Pobla) el divendres 29, el dissabte 30 i el diumenge 31 de maig, respectivament.

Els músics interpretaran obres de W.A. Mozart, A. Vivaldi, J. Brahms, A. Piazzolla i Paquito de Rivera, entre altres. L’aforament, seguint les instruccions sanitàries derivades de la Covid-19, serà de 100 persones a Sa Pobla i Pollença, i de 50 a Campanet. Els concerts seran gratuïts a excepció del de Sa Pobla que tindrà un cost de 3 euros i la recaptació es destinarà a l’associació “Pa i Mel”.

Les actuacions de la Simfònica es duran a terme seguint els protocols preparats per al retorn de la Simfònica després del confinament. Així, les entrades als espais de concert estaran senyalitzades i l’organització proveirà de gel hidroalcohólico als assistents. L’ús de màscara i guants serà obligatori.

En el lloc establert de taquilla, se seguiran els protocols de distància establerts per senyals identificables en el sòl.

La col·locació del públic dependrà de l’aforament permès en cada fase del desconfinament i de la superfície del recinte. No es permetrà l’accés del públic general en la zona d’escenari, per a evitar contactes i aglomeracions.

A més, es limitaran les publicacions lliurades en els concerts, com a programes de mà o publicitat en general per a reduir el contacte. Es recomana limitar el moviment no autoritzat de persones amb dispositius mòbils o càmeres durant el concert.

#SonAmpertu

#Sonampertu és un projecte polièdric que mostra la realitat d’una orquestra connectada entre si administrativament com a model de gestió i amb activitats en el mitjà escènic (sona), educatiu (educa) i social (per a tots).

Aquestes activitats s’emmarquen dins dels objectius proposats que es fa realitat amb la realització d’aquests esdeveniments com són: descentralitzar l’abast de la Simfònica, més enllà de Palma, arribar a nous públics i escenaris en un exercici d’equilibri interterritorial, accés a la Simfònica per tota mena de col·lectius, programacions adaptades als diferents sectors de públic.

Des del confinament, la Simfònica no ha parat d’estar connectada amb el seu públic telemàticament (amb vídeos individuals i grupals i conferències amb els seus abonats/ades). Ara, que és possible fer música viu (dins d’unes limitacions) , es vol reprendre l’activitat amb concerts de cambra.

La iniciativa sorgeix en el complex context actual provocat per la crisi de el COVID-19 i respon a la transcendència de l’acció cultural en la reactivació de la societat. #Sonampertu compta amb el màxim suport del Govern Balear.

conciertos de temporada nueva
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.