Scroll Top

Temporada 2022-23

Captura de Pantalla 2022-07-27 a las 13.54.18

Temporada 2022-23_PDF

El programa inclou les actuacions del violinista Francisco Fullana, el guitarrista Gabriel Estarellas, el trio Marco Mezquida i l’estrena d’obres dels compositors Mercè Pons i Joan Valent

L’Orquestra oferirà un centenar d’actuacions a totes les Illes de setembre a maig i els concerts d’abonament a l’Auditòrium de Palma i el Trui Teatre

 

La directora general de Cultura, Catalina Solivellas, ha presentat avui la temporada 2022-23 de l’Orquestra Simfònica Illes Balears (OSIB) sota el nom de “Calidoscopi Sonor, una gran diversitat sonora en un sol cos sonor”. La temporada, que abasta de setembre a maig, inclou un centenar d’actuacions a totes les Illes Balears i destaca per la participació d’artistes de l’arxipèlag. Els dos cicles d’abonament oferiran disset concerts: nou a l’Auditòrium de Palma i vuit al Trui Teatre. La resta correspon a projectes dels cicles «Illes Sonores», «#SonamPerTu», «Escolars» i l’estrena de l’òpera de producció pròpia dedicada a l’arxiduc Lluís Salvador.

Solivellas ha avançat que la nova temporada de la Simfònica permetrà al públic «gaudir del talent local d’artistes com el violinista Francisco Fullana, el guitarrista Gabriel Estarellas, el trio Marco Mezquida, els Blauets de Lluc o dels estrenes d’obres del Mercè Pons o Joan Valent».

«La Simfònica donarà, una vegada més, mostra de la seva excel·lència i de l’aposta per artistes balears amb dos cicles d’abonament de producció pròpia molt diversos i amb ambició internacional», ha explicat Solivellas sobre una programació que incidirà en «promoure la presència de la Simfònica a totes les illes, diversificar i enfortir la presència dels creadors i artistes illencs”.

La temporada s’inaugurarà el 29 de setembre, al Trui Teatre, amb la pianista Barbara Moser i el violoncel·lista Alexey Stadler, sota la direcció de Joji Hattori. Interpretaran Three Film Scores de Toru Takemitsu; el Concert per a violí, violoncel i piano, op. 56 de Ludwig van Beethoven i la Simfonia núm. 1 en do menor, op. 68 de Johannes Brahms.

La cloenda està programada el 18 de maig, a l’Auditorium de Palma, amb la interpretació del Cant de la Terra de Gustav Mahler amb artistes com el baríton Dietrich Henschel i el tenor Steven Davislim.

El director titular de l’OSIB, Pablo Mielgo, ha explicat que el cicle a l’Auditòrium de Palma inclourà la participació d’artistes illencs com el violinista Francisco Fullana interpretant el Concert per a violí núm. 1 de Karol Szymanowski, el 12 de gener; i el guitarrista Gabriel Estarellas el 15 de desembre amb l’estrena del Concert per a guitarra i orquestra de Joan Valent. Destaca també la participació de la Coral Universitat Illes Balears i els Blauets de Lluc el 6 d’octubre per interpretar Carmina Burana de Carl Orff. L’estrena de Revelacions de Mercè Pons està prevista per al 9 de març.

També formen part del programa de la temporada un seguit d’artistes de rellevància internacional com la violinista Alexandra Conucova; el pianista Nicolas Bringuier; les sopranos Lisa Larsson, Serafina Starke, Flore van Meerssche, Amparo Navarro i Maria Sardaryan; els tenors Simon Yang, Joaquín Asiain i Steven Davislim; els barítons Günter Haumer i Dietrich Henschel, el baix Gabrielle Rollinson, els pianistes Bàrbara Moser, Kit Armstrong i Alba Ventura; els violinistes Joji Hattori i Alexey Stadler i el violoncel·lista Pablo Ferrández.

Tots ells interpretaran peces de Txaikovski, Mozart, Mahler, Stravinski, Brahms, Ravel, Schumann, Bruckner, Wagner o Prokófiev, entre d’altres.

A més de pel director titular, Pablo Mielgo, la Simfònica tocarà durant la temporada sota les batutes de Leopold Hager, Joji Hattori, Perry So, Lionel Bringuier, Giacomo Sagripanti, Víctor Pablo Pérez, Marcus Bosch i Gianna Fratta.

Abonaments

El gerent de la Simfònica, Pere Malondra, ha assenyalat que els preus dels abonaments són «més competitius»: 225 € (cicle Auditòrium de Palma) i 160 € (cicle Trui Teatre). Les entrades individuals tindran un cost de 35 € (Auditòrium de Palma) i 30 € (Trui Teatre). Els abonaments a l’Auditòrium es posaran a la venda a partir del 29 d’agost (antics abonats); a partir del 15 de setembre (nous abonats) i les entrades individuals a partir del 28 de setembre. Els abonaments del cicle Trui Teatre, a partir d’1 de setembre i les entrades individuals, a partir del 12 de setembre.

 

El violinista Francisco Fullana, guardonat el 2018 amb l’Avery Fisher Career Grant, és conegut a banda i banda de l’Atlàntic com a solista internacional i pioner en projectes innovadors de col·laboració amb músics joves. El seu últim disc per a Orchid Classics, L’Ombra Allargada de Bach, ha estat considerat disc del mes per la BBC Music Magazine. La seva crítica de 5 estrelles va qualificar la interpretació de Fullana com «la combinació de la generositat de Itzhak Perlman i l’elegància aristocràtica de Henryk Szeryng».

Gabriel Estarellas inicià la carrera internacional de concerts a una edat molt primerenca, a conseqüència d’haver guanyat als 18 anys el primer premi en el prestigiós Concurs Internacional de Guitarra “Giovanni Battista Viotti” a Vercelli, Itàlia. Ha actuat en rellevants festivals Internacionals, com a solista amb orquestres estrangeres com la English Chamber Orchestra, London Mozart Players, Orquestra de Cambra de París, etc.

Mercè Pons estudià piano, violoncel, i composició. Ha escrit obres per a piano, flauta, veu i piano, veu i guitarra, clarinet i piano, quartet de corda, conjunt instrumental, orquestra simfònica, un rèquiem per a gran orquestra amb cor mixt i quatre solistes, i també la banda sonora del curtmetratge Sombra de luna nueva de Margarita Martorell.

El menorquí Marco Mezquida ha estat escollit Músic de l’Any quatre vegades per l’Associació de Músics de Jazz i Moderna de Catalunya i ha presentat el seu concert de piano al Palau de la Música, un privilegi reservat a pianistes de molt recorregut. Es va llicenciar a l’ESMUC al 2009 i des de llavors ha gravat més de 50 discos amb els millors músics del país.

La venda d’abonaments i entrades serà a les taquilles dels respectius espais. Per a més informació: www.simfonicadebalears.com.

 

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.