“Estius Simfònics” ofereix nou concerts amb homenatges als Amics de s’Òpera de Maó i Joan Pons i l’estrena de Francisco Fullana com a director

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha presentat avui “Estius Simfònics”, un cicle de nou concerts que l’Orquestra Simfònica Illes Balears oferirà entre el 30 de juny i el 10 d’agost, al pati de La Misericòrdia de Palma. El programa inclou la soprano Nadine Sierra, el tenor Xabier Anduaga, el pianista Iván Martín, l’oboista Lucas Macías, la soprano Pretty Yende, el violinista mallorquí Francisco Fullana, així com solistes del Festival de Salzburg i l’Òpera d’Hamburg.

«La Simfònica continua compromesa amb la cultura i la societat balear i, després de tancar amb èxit una temporada difícil per les circumstàncies de la pandèmia, no s’atura i ofereix també el tradicional cicle “Estius Simfònics” amb propostes que ens permetrà gaudir dels homenatges als Amics de s’Òpera de Mao i Joan Pons, així com de les interpretacions dels solistes del Festival de Salzburg i de l’Òpera d’Hamburg, entre altres», ha explicat el conseller, qui ha agraït la col·laboració del Consell de Mallorca per la cessió de l’espai de La Misericòrdia. El canvi d’ubicació del Castell de Bellver a La Misericòrdia permetrà la participació al complet de la Simfònica seguint els protocols Covid.

Company ha explicat que, de les nou actuacions, quatre són líriques: el concert en commemoració al 50è aniversari d’Amics de s’Òpera de Maó (30 de juny); Solistes del Festival de Salzburg (6 de juliol) amb Tamara Bounazou, Carmen Artaza, Marvic Monreal, Josh lovell, Domen Krizaj i Peter Kellner; la celebració del 75è aniversari de Joan Pons amb la soprano Pretty Yende (4 d’agost) i Solistes de l’Òpera d’Hamburg (10 agost) amb Marie-Dominique Ryckmanns, Kady Evanyshyn, Simon Yang i David Kang. Per a aquestes vetllades, s’interpretaran àries d’El Barbero de Sevilla, Turandot, Rigoletto, Don Carlo, L’Elisir d’amore, Candide i Les noces de Figaro, entre d’altres.

A més d’aquests quatre concerts lírics, el públic podrà gaudir d’una programació diversa amb altres actuacions: l’oboista solista i director Lucas Macías (15 de juliol) amb obres d’E. Grieg, J. S. Bach i A. Schönbere; el pianista Iván Martín (29 de juliol) interpretant el concert per a piano i orquestra núm. 19 de W. A. Mozart; i també la proposta ‘Un somni sense violí’ (22 de juliol), en el qual la Simfònica interpretarà peces de L. Spohr, J. Rodrigo i J. Brahms. Els concerts comptaran amb la direcció de Joji Hattori i del director titular de la Simfònica, Pablo Mielgo.

Una de les principals novetats que ofereix «Estius Simfònics» és l’oportunitat de veure al violinista mallorquí Francisco Fullana (8 de juliol), a més de com a solista, com a director del concert amb un programa que es compon per la Serenata núm. 6, “Serenata notturna” de W. A. Mozart; Concert per a violí “Grosso Mogul” d’A. Vivaldi i Divertiment per a orquestra de corda, Béla Bartók.

El gerent de la Simfònica, Pere Malondra, ha destacat el treball desenvolupat des de la pandèmia i l’esforç perquè la música de l’Orquestra arribi a totes les Illes amb programes com Sonam per tu amb 17 concerts per a aquest estiu.

Per la seva part, el director titular de la Simfònica, Pablo Mielgo, ha remarcat que el programa d’Estius Simfònics “dóna cabuda als joves” amb els concerts amb solistes de l’Òpera d’Hamburg i el Festival de Salzburg.

Concert extraordinari 2 de juny de 2021

A més, per celebrar els nous «Estius Simfònics 2021», l’Orquestra Simfònica Illes Balears oferirà un concert extraordinari al Trui Teatre, aquest dimecres dia 2, a les 20 hores. La Simfònica comptarà amb els cantants de l’Acadèmia del Maggio Musicale Fiorentino i la direcció de Pablo Mielgo. El públic gaudirà d’un repertori amb àries de L’elisir d’amore, El Barbero de Sevilla, La Bohème i Turandot.

Aquest espectacle és gratuït per als abonats, com agraïment pel seu suport. D’altra banda, les entrades generals per a aquests concerts tindran un preu únic de 10 €, i ja es poden adquirir a través de la pàgina web simfonicadebalears.com.

Abonaments del cicle

Per altra banda, la Simfònica posarà a la venda un abonament de 8 concerts (200€), sense comptar el de presentació. Les entrades individuals tindran un preu de 30 euros. Tant l’abonament com les entrades es podran adquirir a través de la web de la Simfònica al llarg d’aquesta setmana o presencialment a les oficines de la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears de 9 a 14 hores.

L’aforament és limitat i les actuacions es duran a terme seguint els protocols higiènics i de seguretat. Així, els accessos als espais de concert tindran senyalitzats la distància que s’haurà de mantenir i l’organització proveirà de gel hidroalcohòlic els assistents. L’ús de mascareta serà obligatori.

La Simfònica agraeix el suport del Govern de les Illes Balears i la col·laboració del Consell de Mallorca per fer possible aquests vuit concerts al pati de la Misericòrdia, i també de tots els patrocinadors de l’Orquestra Simfònica Illes Balears.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.